Klima İç Ünite Fan Hatası ✔️ (ÇÖZÜMÜ)

Klima iç ünite fan hatası, klimanın iç ünitesinde yanması gereken ışıklar yanmadığında ve fan kumanda ile çalışmadığında anlaşılan bir arıza denilebilir.

Klima İç Ünite Fan Hatasının Çözümleri

Klimaların iç ünite fanlarının arızalı olduğunu anlamak için, bazı adımları izlemek doğru olacaktır. Klima fanı yaz ya da kış modunda dönüyorsa, fan motorunun sağlam olduğunu söyleyebiliriz. Eski tip klimalar için; fan soğukta( yaz modunda) dönüyor, sıcakta( kış modunda) dönmüyorsa, gazının eksik olduğunu ya da hiç olmadığını söylemek mümkündür.

  • Sıcak modda olduğunda, klima hemen devreye girmez. 3-5 dakika beklediğinizde fan dönmediğinde, klimada gaz sorunu olmadığı anlaşılmaktadır. Ne soğuk ne sıcak modda fan döndüğünde, gazın olmadığını belirten hata kodu verecektir. Klima iç ünite fan hatası, marka ve modele bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
  • Fanın sıcak modda yavaş yavaş dönmesi durumunda, klima gazının eksik olduğu söylenebilir. Bu durumda gaz basılır ve eksik gaz tamamlanır. Fanla birlikte; boru sensörü de sorunlu olabileceği için, boru sensörü yenisi ile değiştirilir. Fanın sıcak moddayken, ilk başta dönmemesi gerekir. Sonrasında dönme işlemi gerçekleşir.
  • Bunların dışında fan dönmediğinde, fanın bozuk olması muhtemeldir ve servis çağrılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close

Son Arızaları

TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 444 55 45