Klima İç Ünite Neden Su Akıtır?

Klima İç Ünite Neden Su Akıtır?

Klima iç ünite neden su akıtır sorusunun cevabı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Klima kullanan kişilerin birçoğu bu sorunu kendi çözmek isterler. Klimaların çalışma sistemleri dolayısıyla iç ünitede oluşan nemi, gider borusu aracılığıyla dışarı atmak ister. Bu sebeple iç ünite su akıtır. Bilinen sorunlardan bir tanesi budur fakat bunun birçok sebebi bulunmaktadır.

İç Ünitesinin Su Akıtmasının Sebepleri

Klimanın iç üniteden su akıtması birden çok sebebe bağlı olabilir. Arıza verilmesi sonucunda detaylı bir inceleme sonunda bu nedenler anlaşılabilir. Su akıtmasının nedenlerden birkaç tanesi şu şekildedir;

  • Klima gazının eksik olması su akıntısına sebep olabilir veya tersi bir durumda klima gazının fazla olması yüksek basınç nedeniyle iç üniteden su akıtabilir.
  • İç ünitede bulunan drenaj hortumu yıkanmışsa suyu veremediği için iç üniteye su akıtabilir.
  • Klimanın arıza vermeden sağlıklı çalışabilmesi için doğru bir şekilde montaj yapılması gereklidir. Doğru montaj olmaması durumda iç üniteye su akıtabilir.
  • İç ünitedeki petek kirlendiğinde temizlenmezse veya fanında arıza oluşursa iç üniteye su akıtır.

Bu sebeplerden dolayı klima iç üniteye su akıtabilir. Bu durumların yaşanması sonucunda servisi çağırarak sorun giderilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close

Son Arızaları

TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 444 55 45