Klimanın İçinden Ses Gelmesi

Klimanın içinden ses gelmesi sorununun birçok farklı sebebi olabiliyor. Bu sorunlarla karşılaştığında kişilerden genel bir panik havası hâkim olur. Fakat bu sorun çok kolay bir şekilde çözüme kavuşabiliyor. Genel bir arızadan kaynaklı olabilen bu sorun aynı zamanda yedek parçanın aşınması durumunda da karşılaşılabilen sorunlar arasında yer alıyor.

Klimanın İçinden Ses Gelmesi Nedenleri

Klimanın içinden ses gelmesi sorunu yaşıyorsanız genellikle sorun aşağıdaki problemlerden kaynaklı olarak gerçekleşiyordur. Bu etmenler şu şekilde sıralanabilir;

  • İç ünite kaynaklı olarak gelişen fan motoru problemleri,
  • Dış ünite kaynaklı oluşan fan bozulması,
  • Dış ünite yapısından kaynaklı olarak gerçekleşen, kompresör sorunu,
  • İç ünite kapaklarından aşınma sonucu gerçekleşen bozulma problemleri,
  • Dış ünite bölmesinde gerçekleşen bakır yapıdaki motorların birbirine sürtünmesi sonucu oluşan ses problemleri

Yukarıdaki etmenlere bağlı olarak klimalarda ses sorunları meydana gelebilir. Sorunun çözümünü evde gerçekleştirmeniz oldukça zor bir işlemdir. Fakat teknik servis firmaları vasıtasıyla sorun çok kolay bir şekilde çözüme kavuşabiliyor. Sorunun çözümünde genellikle parça değişimi yapılır.

4 thoughts on “Klimanın İçinden Ses Gelmesi

  1. Klimamızdan garip sesler gelmeye başlayınca endişelendik. Servis geldi, inceledi ve iç ünitedeki fanın dengesiz çalıştığını tespit etti. Fan ayarlandı ve ses problemi çözüldü. Klima ses yapıyorsa, genellikle mekanik bir sorun olabileceğini ve bu durumda yetkili servise haber verilmesi gerektiğini unutmayın.

  2. Klimadan gelen sesler çoğu zaman mekanik bir soruna işaret edebilir. Bizim klimamızdan gelen rahatsız edici sesler, iç ünitedeki bir fanın gevşemesinden kaynaklanıyormuş. Teknisyen fanı düzeltti ve ses kesildi. Ancak, bu tür sesler bazen daha ciddi sorunların habercisi olabilir, bu yüzden ihmal edilmemeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close

Son Arızaları

TIKLA SERVİSİ ARA
4445545.com 444 55 45